...:::Scrapbooking:::...

Pasje tworzenia
Teraz jest N lis 19, 2017 2:06 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 12:32 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 06, 2007 6:43 pm
Posty: 2750
mam pytanko :)))

jeśli na pobranym zestawie w pliku o rozszerzeniu .png mam kilka elementów a potrzebuje tylko jednego to jak to zrobić?

i proszę o łopatologiczne wytłumaczenie :)))


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 1:30 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt kwi 27, 2007 11:23 am
Posty: 1143
Lassem najlepiej zaznaczyć
Obrazek

_________________
Nie mam bloga :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 1:53 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 06, 2007 6:43 pm
Posty: 2750
a możesz mi jeszcze powiedzieć gdzie to lasso jest? znaczy się w jakim programie? :*


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 1:54 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt kwi 27, 2007 11:23 am
Posty: 1143
photoshop

_________________
Nie mam bloga :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 7:56 pm 
Offline
expert
expert

Dołączył(a): So maja 05, 2007 9:15 am
Posty: 4319
Nulka: A w czym Ty konkretnie pracujesz? Corel, wiem, ale Corel co? CorelDRAW?
I ktora wersja?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:12 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 06, 2007 6:43 pm
Posty: 2750
corel draw 11, szukałam i tam albo nie ma lassa albo ja ślepa jestem :?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 8:43 pm 
Offline
expert
expert

Dołączył(a): So maja 05, 2007 9:15 am
Posty: 4319
Nie mam 11 wiec nie sprawdze.. ale w X3 lasso jest jak sie przejdzie do edycji bitmapy.

Nie pamietam, czy w 11 bylo tak samo, (i w ogole jak bylo) bo akurat na tej wersji bardzo malo pracowalam.

Sprawdz, kliknij sobie prawym klawiszem myszki na obrazku, w menu ktore sie otworzy na samej gorze powinno byc jak cos.
Otworzy sie nowe okno i tam normalnie masz lasso, beziera i tak dalej. Zaznaczasz co chcesz ctrl+c i przenosisz do glownego.

Tyle, ze no.. CorelDRAW sie nie nadaje do grafiki rastrowej. Kiepski jest i juz. Wektorowo owszem, wole w Corelu, ale zdjecia niet.

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 29, 2007 9:07 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 06, 2007 6:43 pm
Posty: 2750
rozumiem jakąś 1/3 z tego co napisałaś, ale napisałaś jak krowie na granicy więc UDAŁO SIĘ!!!!

ale fajnie!!

teraz jeśli umiesz to wydłuż dobę i będe się uczyć digi dalej, bo mi się okrutnie spodobało!!

:*


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL