...:::Scrapbooking:::...

Pasje tworzenia
Teraz jest N lis 19, 2017 2:19 am

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 14, 2008 9:11 pm 
Offline
zorientowany
zorientowany

Dołączył(a): Śr kwi 09, 2008 7:40 am
Posty: 168
hej!
a jak bym chciała wywołać skarpka wielkości 10/10 to jak to mam zrobić??
z góry dziękuję za pomoc


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 15, 2008 1:46 pm 
Offline
expert
expert
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn wrz 10, 2007 1:47 pm
Posty: 2282
przygotuj skrapy na płytce, idź do fotografa i zapytaj czy da radę to wywołać tak żeby nie obciąć brzegów obrazka. zapytaj też czy zostawi białe paski po bokach czy obetnie (jak tam wolisz)..

generalnie z niestandardowymi formatami motyw jest prosty - dopaść OSOBIŚCIE wywoływacza lub kogoś kto będzie świadomy że jeśli otrzymasz nie to co chciałaś to wykardujesz mu przyrodzenie ;) (lub inną część ciała).

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 28, 2008 12:12 pm 
Offline
zorientowany
zorientowany

Dołączył(a): Śr kwi 11, 2007 8:46 pm
Posty: 105
Hej, rzadko zaglądam na forum, więc pewnie mnie nikt nie kojarzy :)
Od roku sobie scrapuję i zaczynam myśleć o stopniowym przejściu na digi, głównie z powodu wielkości mieszkania, komputer zajmuje mniej miejsca niz rosnąca górka papierów i innych piękności :)

Udało mi się znaleźć fajny freewarowy program do grafiki, można w nim scrapować i jest raczej łatwy w obsłudze; ściągnęłam parę freebisków no i teraz rozmyślam nad wywoływaniem, bo na pewno nie chcę tego wszystkiego oglądać tylko w komputerze.

Zestawienie jest bardzo pomocne, wielkie dzięki za nie. Do tej pory nie sądziłam, że jest jakikolwiek związek między centymetrami a pixelami :oops: Czy dobrze rozumiem, że 1 cm to są 154 pixele?
Czy jak poślę do wywołania zdjęcie odpowiednio przygotowane to mi go już nie zmienią przy wywoływaniu (mam na myśli zmianę proporcji, obcinanie brzegów itp)? Jak sądzicie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So sie 30, 2008 6:50 pm 
Offline
zorientowany
zorientowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt kwi 13, 2007 12:01 pm
Posty: 194
balbinka napisał(a):
hej!
a jak bym chciała wywołać skarpka wielkości 10/10 to jak to mam zrobić??
z góry dziękuję za pomoc


ja robię scrapy 15 cm x 15 cm z rozdzielczością 300 dpi (w przeliczeniu na piksele to wychodzi 1772). U fotografa wybieram rozmiar wywołania 15 cm x 21 cm, obcinam później białe tło powstałe po obu stronach zdjęcia i mam kwadrat taki jaki chciałam :)

_________________
moja tfu :chatownik: rczość blogowa

mój albumik wędruje: Rae, K_maja, KitiW, Karola, Waga30, Ania z Poddasza, Bea, Nulka, Kamilcia


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 20, 2009 2:56 pm 
Offline
scrapomaniak
scrapomaniak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N mar 16, 2008 1:07 pm
Posty: 380
Odnośnie rossmana to mam bardzo złe doświadczenia. Zgubili mi dwie klisze, jedna znalazła się po miesiącu druga wcale.

_________________
http://hobbykasi.blogspot.com


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So mar 28, 2009 2:53 pm 
Offline
scrapoholik
scrapoholik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So kwi 14, 2007 12:38 pm
Posty: 676
Scrapy digi wywołuję w Rossmanie, wszystkie wcześniej robię w prostokącie. Mają różną wielkość, ale docinają je do rozmiaru. Ja jestem z ich usług zadowolona, za fotkę 13/18 wychodzi trochę ponad 1 zeta.

_________________
Moje digi


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lip 19, 2009 5:44 pm 
Offline
początkujący
początkujący
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr kwi 22, 2009 8:59 am
Posty: 6
ja natomiast wybieram najlepsze prace i raz na kwartał funduję sobie fotoksiążkę z Fotojokera :)

http://www.odbitki.fotojoker.pl/zamow-c ... iazke.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 25, 2009 7:58 pm 
Offline
zorientowany
zorientowany
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt kwi 01, 2008 12:59 pm
Posty: 158
Ja mam mały problem, bo oczywiście jestem początkująca.
Nie wiem co mam zrobić jak mam scrapa kwadratowego :( Chciałabym zmienić go na prostokątny. Nie mogę jednak tego zrobić gdyż zmieniają mi się obie krawędzie. nie wiem co mam zrobić :(

_________________
Obrazek

http://scrappassion.pl/temat ... 8611d593ea


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL